Sudaanis rünnati EL-i suursaadikut tema kodus

Copy
Sudaanlased tervitamas sõdureid.
Sudaanlased tervitamas sõdureid. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu (EL) suursaadikut Sudaanis rünnati esmaspäeval tema kodus pealinnas Hartumis, teatas ühenduse välispoliitikajuht Josep Borrell.

«Mõne tunni eest rünnati EL-i suursaadikut Sudaanis tema enda residentuuris,» kirjutas Borrell suhtlusvõrgustikus Twitter täpsustamata saadiku vigastusi.

«Diplomaatiliste ruumide ja personali turvalisus on Sudaani ametivõimude esmane ja rahvusvahelisest õigusest tulenev kohustus,» toonitas Borrell.

Euroopa Liidu suursaadik Sudaanis on Iiri diplomaat Aidan O'Hara.

EL-i pressiesindaja Nabila Massrali ütles hiljem uudisteagentuurile AFP, et diplomaadiga on pärast rünnakut kõik korras.

«Meie prioriteet on töötajate turvalisus. EL-i delegatsiooni ei ole evakueeritud. Turvameetmeid hinnatakse,» sõnas Massrali.

Sudaanis kolm päeva kestnud võitluses regulaararmee ja relvarühmituste vahel on tapetud üle 180 inimese, teatas esmaspäeval ÜRO eriesindaja riigis Volker Perthes.

Vigastada saanud veel 1800 inimest.

«Olukord on väga muutlik ja seega on väga raske öelda, kuhu tasakaal nihkub,» lisas Perthes vägivalla kohta armee ja poolsõjaväeliste jõudude vahel, mida juhivad rivaalitsevad kindralid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles