Politsei: Ida-Jeruusalemmas sai terrorirünnakus kaks inimest haavata

Copy
Palestiina perekonnal tuleb oodata, kuni Iisraeli julgeolekujõud korraldavad läbiotsimist, et tabada arvatav tulistaja annekteeritud Ida-Jeruusalemmas Sheikh Jarrah linnaosas.
Palestiina perekonnal tuleb oodata, kuni Iisraeli julgeolekujõud korraldavad läbiotsimist, et tabada arvatav tulistaja annekteeritud Ida-Jeruusalemmas Sheikh Jarrah linnaosas. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP / Scanpix

Annekteeritud Ida-Jeruusalemmas leidis teisipäeva hommikul aset tulistamine, milles sai kaks meest haavata, ütlesid Iisraeli politsei ja meedikud ning julgeolekujõud käivitasid ründaja tabamiseks ulatuslikud otsingud.

Politseil on alust kahtlustada, et tulistamisrünnak võis olla terroristliku iseloomuga.

Politsei sõnul on kahtlusalune palestiinlane.

Rünnak leidis aset juutide pühapaiga lähistel Sheikh Jarrah' linnaosas, kus tulistaja sihtis kahte sõidukijuhti, kes meedikute sõnul toimetati haiglasse.

«Politsei ja piiripolitsei ametnikud on sündmuskohal, korraldades läbiotsimisi, et tabada kahtlusalune, kes põgenes sündmuskohalt,» ütles politsei avalduses.

Iisraeli julgeolekujõud sulgesid ümbruskonnas kõik tänavad, kus AFP ajakirjanik nägi korrakaitsjaid sisenemas ühte palestiinlaste kodusse. Politsei kasutas otsingutel ka drooni, helikopterit ja politseikoeri.

Korrakaitsjad takistasid autodel ja inimestel sisenemast piirkonna keskusesse ajal, mil raskerelvis üksused kammisid piirkonda läbi.

Politseinike sõnul leidsid nad arvatava ründaja tulirelva sündmuskohalt, Siimon Õiglase (heebrea keeles Shimon Hatzadik) haua lähistel, mis on äärmusortodokssete juutide sage külastuspaik.

Relv oli politseinike sõnul isevalmistatud poolautomaatne Carlo, milliseid palestiinlased valmistavad Läänekaldal.

Rünnak leidis aset vaid päev pärast seda, kui palestiina naine pussitas ja haavas iisraeli meest Gush Etzioni sõlmjaamas okupeeritud Läänekalda lõunaosas.

Julgeolekujõud tulistasid naist ning ta viidi keskmise raskusastmega vigastustega haiglasse.

Vaid mõne päeva pärast lõppeb moslemite püha paastukuu ramadaan, mille ajal on Iisraelis, annekteeritud Ida-Jeruusalemmas ja okupeeritud Läänekaldal leidnud aset rida surmaga lõppenud rünnakuid.

Hadassah' haigla teatas 48-aastase kuulihaavaga ohvri vastuvõtmisest, tema seisund ei ole eluohtlik. Shaare Zedeki ravikeskus annab meditsiinilist abi 50-ndates eluaastates mehele, kes sai samuti keskmise raskusastmega vigastusi.

Sheikh Jarrah's toimusid suured meeleavaldused palestiina elanike väljatõstmise vastu. Iisraeli asunike organisatsioonid tegutsesid sel viisil nii enne 2021. aasta mais Iisraeli ja Gaza võitlejate vahel puhkenud sõda kui ka selle ajal.

Relvakonfliktis on saanud sel aastal surma vähemalt 96 palestiinlast, 19 iisraellast, ning ukrainlane ja itaallane, selgub AFP arvepidamisest, mis tugineb Iisraeli ja Palestiina ametlikele allikatele.

Hukkunute seas on Palestiina poolel võitlejad ja tsiviilisikud, sealhulgas alaealised. Iisraeli poole peal on surma saanud inimesed olnud valdavalt tsiviilisikud, sealhulgas lapsed ning kolm araablaste vähemuse esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles