INTERVJUU Ukraina kangelane ja lahingupiloot valmistub üleminekuks Ameerika hävitajale F-16 (1)

, Portaali Rus.Postimees erikorrespondent
Copy
Katapulteerumine pärast lennuki kahjustada saamist. Ukraina sõjalennuväe piloot koodnimega Karaja. Foto Vadim Vorošilovi isiklikust arhiivist
Katapulteerumine pärast lennuki kahjustada saamist. Ukraina sõjalennuväe piloot koodnimega Karaja. Foto Vadim Vorošilovi isiklikust arhiivist Foto: Фото из личного архива Вадима Ворошилова

Ukraina sõjalennuväe piloodist Vadim Vorošilovist koodnimega Karaja on saanud üks sümboleid Ukraina vastupanus Vene okupatsioonijõududele. 12. oktoobril 2022 levis üle maailma foto verisest Vorošilovist, mis tehti pärast tabamuse saanud lennukist katapulteerumist. Selle aasta jooksul sai Karaja nagu ka paljud tema kolleegid tohutu lahingukogemuse. Sellest ja ka paljust muust rääkis piloot intervjuus portaalile Rus.Postimees.

Vadim, räägime alustuseks kõige kuumemast teemast, F-16 hävitajatest Ukraina jaoks. Ütle mulle, kas need lennukid on tõesti Ukraina jaoks imerohi või on äkki mõni alternatiiv?

Praegu, kui vaadata tulevikku strateegiliselt, on see see, mida me vajame. Kui mõelda lühiajalisele edule, siis oleme loomulikult rahul sellesama Gripeniga (Rootsi neljanda põlvkonna mitmeotstarbeline hävitaja, mille on välja töötanud SAAB Avionics), Eurofighter Typhooniga (neljanda põlvkonna mitmeotstarbelise hävitaja Typhoon, mis töödati välja ja toodetakse Eurofighteri poolt) või Mirage'ga (Dassault Mirage 2000 – Prantsuse neljanda põlvkonna mitmeotstarbeline hävitaja, mille töötas 1970. aastatel välja Dassault).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles