Fox News ja hääletusmasinate tootja jõudsid enne kohut kokkuleppele

Copy
USA lipp.
USA lipp. Foto: ERIC BARADAT / AFP

Hääletusmasinate tootja Dominion ja Fox News jõudsid teisipäeval kokkuleppele laimuasjas konservatiivse televõrgu vastu seoses valeväidetega valimispettusest 2020. aasta presidendivalimistel, teatas USA kohtunik.

Hääletusmasinate firma advokaadi Justin Nelsoni sõnul nõustus Fox News maksma Dominionile ligi 790 miljonit dollarit.

«Osapooled on oma juhtumi lahendanud,» ütles kohtunik Eric Davis Delaware' osariigi ülemkohtule, lisades, et kohtuistung 1,6 miljardi dollari suuruse hagi üle jääb ära, ning andis vandekohtunikele teada, et nad võivad lahkuda.

Denveris baseeruva Dominion Voting Systemsi hinnangul kahjustasid Fox News ja selle emafirma Fox Corp ettevõtte äri ja põhjustasid tapmisähvardusi selle töötajate vastu, kuna levitasid vandenõuteooriat valimiste kallutamise kohta Donald Trumpi kahjuks.

Fox Newsi saatejuhid lasid valimispäevale järgnenud nädalatel eetrisse Trumpi liitlasi, kes väitsid, nagu oleks Dominioni masinad programmeeritud võtma hääli Trumpilt ära ja andma neid tema vastaskandidaadile, demokraat Joe Bidenile.

«Fox levitas ja toetas üht kõige kahjulikumat vale selle riigi ajaloos,» kirjutasid Dominioni advokaadid hagis.

Kokkulepe tähendab, et Fox Newsi omanik Rupert Murdoch ja staarankrud, nagu Tucker Carlson ja Sean Hannity, ei pea tunnistajapinki astuma.

Carlson ütles kolleegidele, et ei jõua ära oodata, kuni saab Trumpi «enamik õhtuid ignoreerida». «Ma vihkan teda kirglikult,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles