ÜLEVAADE Tagaotsitav Vene kuberneri poeg põgenes Itaaliast kodumaale

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Vene ärimees Artjom Uss. 
Vene ärimees Artjom Uss. Foto: Decode 39

Krasnojarski krai kuberneri poeg ja ärimees Artjom Uss suutis enne väljaandmist Ameerika Ühendriikidele põgeneda koduarestist Itaalias.

Venemaal välja ilmunud Uss kuulutas: «Ma olen Venemaal! Minu naasmine kodumaale, isegi sellisel «ebastandardsel» moel, on võit.» Ussi jõudmist Venemaale kinnitas ka tema isa, Krasnojarski krai kuberner Aleksandr Uss.

22. märtsil lõikas Uss katki elektroonilise jalavõru ja lahkus oma Milano lähedal Basiglio linnas asuvast kodust. Ussile tuli väidetavalt järele neli identsest autot, mis sõitsid jälgede hajutamiseks eri suundadesse.

Päev enne põgenemist oli Itaalia kohus rahuldanud väljaandmispalve Ussi saatmiseks Ameerika Ühendriikidesse, kus meest oodatakse kohtu ette rahapesu ja sõjaväeliseks otstarbeks kasutatava tehnoloogia Vene klientidele smugeldamise tõttu.

Pärast põgenemist toimetati Uss väidetavalt esmalt Sloveeniasse ja sealt edasi Serbiasse. Väljaande The Times andmetel abistas Ussi põgenemisel idaeurooplaste meeskond; Uss omakorda teatas Venemaale jõudes, et tema kõrval olid «tugevad ja usaldusväärsed» inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles