Twitter on loobunud meediakontode märgistamisest

Copy
Elon Muski Twitteri konto arvutiekraanilt 25. aprill 2022.
Elon Muski Twitteri konto arvutiekraanilt 25. aprill 2022. Foto: Eric Risberg/AP Photo/Scanpix

Twitter on meediakontodelt eemaldanud sildid «riigiga seotud» ja «valitsuse rahastatud», selgub AFP reedesest ülevaatest paljude platvormi kõrge profiiliga lehtede kohta.

AFP teatel ei ole paljud lääneriikide, Venemaa, Hiina ja teiste riikide suuremad meediaväljaanded, mis varem kandsid emba-kumba neist siltidest, enam markeeritud.

Sinna hulka kuulusid reede varahommikul USA NPR (National Public Radio), Hiina ametliku uudisteagentuuri Xinhua, Venemaa RT (Russia Today) ning Kanada rahvusringhäälingu CBC kontod.

Eelmisel aastal Elon Muski omandusse läinud Twitter on varem pikaajaliselt selliseid märgiseid kasutanud, eriti Venemaa ja Hiina riigiga seotud väljaannete puhul.

Hiljuti hakati aga sarnaseid silte kasutama ka uudisteorganisatsioonide puhul, mis said riiklikku rahastust, kuid mille sisu ükski valitsus ei kontrollinud.

Selle peale teatas NPR Twitterist lahkumisest ning Kanada CBC järgnes talle.

Raadio Uus-Meremaa ähvardas sel nädalal samuti Twitterist lahkuda ning Rootsi avalik-õiguslik Sveriges Radio teatas, et lõpetab säutsumise.

Muudatus tuli varsti pärast seda, kui Twitter alustas neljapäeval siniste punktide massilist eemaldamist, mis tähistasid varemalt kinnitatud kontot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles