Briti asepeaminister lahkub kiusamissüüdistuste tõttu ametist

Rachel Kaare Juudas
Copy
Dominic Raab.
Dominic Raab. Foto: DANIEL LEAL / AFP / Scanpix

Justiits- ja asepeaminister Dominic Raab astus valitsusest tagasi tema vastu esitatud kiusamissüüdistusi uuriva raporti tõttu, vahendab Briti meedia. 


«See raport kehtestab ohtliku pretsedendi, liigutades kiusamise [mõiste] künnist madalamale,» kritiseeris Raab ametlikku uurimist, lisades, et see julgustab ministrite vastu alusetute kaebuste esitamist. 

«See protsess on olnud kohutav. Me ei ole [temalt] midagi kuulnud ja peame uudiste põhjal loo kokku panema. Küsimus ei ole selles, kas ta jääb või läheb, vaid selles, kuidas inimesi koheldakse, kui nad on näidanud üles julgust võimsale inimesele vastu seista,» vahendas anonüümset justiitsministeeriumi töötajat The Times. 

Raabi sõnul lükkas raport ümber kõik peale kahe tema vastu esitatud väite. 

Peaminister Rishi Sunak tutvus raportiga eile, kuid ei ole veel tagasiastumist kommenteerinud. 

Konservatiivsesse erakonda kuuluva Raabi käitumise kohta esitatud kaebusi uuris vanemjurist Adam Tolley ning ministri kolleegid on ka eelnevalt meedias tema alandavat suhtumist kirjeldanud. 

Uurimisele andsid tunnistusi kümned inimesed, sealhulgas Raab ise.

Ta oli 9. juulist 2018 kuni 15. novembrini 2018 Suurbritannia Euroopa Liidust väljumise asjade minister. 24. juulist 2019 kuni 15. septembrini 2021 oli ta Suurbritannia välisminister, 15. septembrist 2021 on ta Ühendkuningriigi peaministri asetäitja.

Ta kasvas üles Gerrards Crossis Buckinghamshire'is. Tema ema on inglane, isa on Tšehhoslovakkias sündinud juut ja kuueaastaselt (aastal 1938 Tšehhoslovakkiast) natsismi eest põgenenud. Ta on lõpetanud juristina Lady Margaret Halli kolledži Oxfordi ülikooli juures; seejärel lõpetas ta magistriõppe Jeesuse kolledžis Cambridge'i ülikooli juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles