NATO juht on kindel Ukraina võimes vastupealetungiga alasid vabastada

Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba 4. aprillil Brüsselis.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba 4. aprillil Brüsselis. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles reedel, et on kindel Ukraina võimes peatse vastupealetungiga Venemaalt alasid tagasi vallutada.

«Ma olen kindel, et nad on nüüd positsioonis vabastada veel alasid,» ütles Stoltenberg ajakirjanikele Saksamaal, kui temalt küsiti, kas Ukraina suudab pealetungi edukalt läbi viia.

«Üks peamisi küsimusi täna siin on olnud vaadata üle kõik erinevad võimekused, süsteemid, varud, mida ukrainlastel on vaja, et rohkem maad tagasi võtta,» ütles Stoltenberg kümnete Kiievi toetajate kohtumisel Ramsteini õhuväebaasis.

Ta lisas, et Ukrainale on tarnitud mitu õhutõrjesüsteemi Patriot.

«Saksamaa ja USA on nüüd tarninud Patriot-süsteeme, mis on Ukrainas töösse võetud,» ütles ta, kuid keeldus täpsustamast nende arvu või muid üksikasju.

Kiiev on korduvalt nõudnud kõrgtehnoloogilisi süsteeme enda kaitsmiseks Vene raketilöökide eest. Pentagon teatas märtsi lõpus, et 65-liikmeline grupp Ukraina sõjaväelasi on läbinud Ühendriikides väljaõppe Patrioti kasutamiseks ja naasnud Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles