LÄTI RIIGIVISIIT Alar Karis: Hiina väljaütlemised ei puuduta meid, sest me pole kunagi juriidiliselt Nõukogude Liitu kuulunudki

Postimees
Copy
President Karis teeb riigivisiidi Lätti
President Karis teeb riigivisiidi Lätti Foto: Tairo Lutter

President Alar Karis alustas täna Lätis oma esimest riigivisiiti ja andis koos Läti president Egils Levitsiga pressikonverentsi, kus tuli vastata ka küsimusele Hiina väljaütlemiste kohta.

«Ühe Hiina diplomaadi väljaütlemised ei kajasta Hiina ametlikku positsiooni. Hiina välisministeerium on juba ka ametlikult kinnitanud, et tunnustab kõiki pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist kujunenud riike,» ütles Läti president Egils Levits, andes oma hinnangu Hiina suursaadiku väljaütlemise kohta, mis seadis kahtluse alla endiste Nõukogude Liidu vabariikide suveräänsuse.

«Eesti ja Läti ei ole kunagi kuulunud juriidiliselt Nõukogude Liitu, seega võime Hiina diplomaadi sõnavõttu võtta ka selliselt, et see ei puudutanudki üldse meid,» lisas Eesti president Karis. Mõlemad presidendid möönsid, et Hiina Prantsusmaa suursaadiku ebaõnnestunud väljaütlemistele ei ole mõtet rohkem tähelepanu pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles