Saksa valitsus ja ametiühingud jõudsid kokkuleppele 2,5 miljoni riigisektori töötaja palgatõusus

Copy
Saksa tolli- ja rahandusliidu BDZ meeleavaldajad ametiühingute ja valitsuse vaheliste läbirääkimiste kolmanda vooru alguses Potsdamis 27. märtsil 2023.
Saksa tolli- ja rahandusliidu BDZ meeleavaldajad ametiühingute ja valitsuse vaheliste läbirääkimiste kolmanda vooru alguses Potsdamis 27. märtsil 2023. Foto: Martin Müller/IMAGO/Scanpix

Saksa valitsus ja ametiühingud jõudsid kokkuleppele enam kui 2,5 miljoni riigisektori töötaja palgatõusus, lepe lõpetab pika vaidluse ja hoiab ära võimalikud üldstreigid.

Ametiühing ver.di nõudis oma liikmetele kõrge inflatsiooni tõttu tuntavat palgatõusu, Saksa siseminister Nancy Faeser ütles täna kokkuleppest teatades, et valitsus tuli raskes eelarveolukorras ametiühingutele vastu nii palju kui võimalik.

Kokkulepe näeb ette ühekordsed maksed 3000 euro ulatuses. Neist esimene 1240 euro suurune makse laekub juunis, seejärel makstakse kuni veebruarini töötajatele 200 eurot kuus. Märtsis kasvab kõigi töötajate palk 200 euro võrra ning sellele järgneb 5,5-protsendine palgatõus. Kõigi töötajate palk tõuseb aga igal juhul vähemalt 340 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles