Keenia näljasekti ohvrite arv kerkib iga päevaga

Copy
Keenia politseinikud ja tsiviilisikud kannavad üht päästetud näljasekti liiget
Keenia politseinikud ja tsiviilisikud kannavad üht päästetud näljasekti liiget Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Keenia uurijad jätkavad pärast kümnete surnukehadega ühishaudade leidmist otsinguid, sest kardetakse, et näljasekti ohvreid on veel. Praeguseks on neid tuvastatud juba 83.

Politsei on juba mitu päeva Malindi linna lähedal Shakahola metsa läbi kamminud. Otsingud said alguse vihjest ususekti kohta, mille juht Paul Mackenzie Nthenge mõjutab oma jüngreid jumala leidmiseks nälgima.

President William Ruto on tõotanud vastuvõetamatutele usuliikumistele lõpu teha, kuid kardetakse, et näljasekti ohvreid on veel. «Ma usun, et neid on rohkem,» ütles politsei peainspektor Japhet Koome esmaspäeval ajakirjanikele.

Arvatakse, et osa Good News International Churchi (heade uudiste rahvusvaheline kirik) jüngreid peidab end Shakahola metsas ja nad võivad surra, kui neid ruttu üles ei leita.

Kiriku veebilehe põhjal asutas Nthenge liikumise 2003. aastal ning lõi Nairobisse ja piki Keenia rannikut selle harud, mis meelitasid ligi üle 3000 pühendunu.

Nthenge lõi 2017. aastal ka Youtube'i kanali, kus hoiatas jüngreid deemonliku praktika eest, nagu paruka kandmine ja mobiilse raha kasutamine. Samal aastal peeti teleevangelist kinni süüdistatuna äärmusluses, kuna ta kutsus lapsi koolist hoiduma, sest piibel ei tunnistavat haridust.

Kaks aastat hiljem sulges Nthenge kiriku ja siirdus edasi vaiksesse väikelinna Shakaholasse.

Kohalikust meediast selgub, et Nthenge võeti uuesti kinni tänavu märtsis, kui kaks last nälgisid oma vanemate hoole all surnuks. Nthenge lasti 100 000 Keenia šillingi (umbes 670 euro) eest vabadusse ning ta ütles päevalehele The Nation, et on süüdistustest šokeeritud.

Napilt kolm nädalat hiljem korraldas politsei Malindi rannikulinna lähistel metsas haarangu ja uurijad leidsid sealt näljaohvrite ühishauad.

Nthenge viibib vahi all ning astub 2. mail kohtu ette.

Keenia Punane Rist ütles, et tema töötajatele Malindis on teatatud 212 inimese kadumisest. Nüüd on kaks neist perekonna juurde tagasi toimetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles