Valgevene režiimi vangistatud kriitik vajab lõikust

Copy
Viktar Babarika
Viktar Babarika Foto: Ramil Nasibulin / BelTa / REUTERS

Valgevene kunagine presidendikandidaat ning nüüd vangistuses viibiv Viktar Babarika viidi vanglakolooniast üle haiglasse, kus talle tehakse operatsioon, teatas täna teda raviv meditsiiniasutus.

Praegu 59-aastane Babarika oli tõsiselt võetav kandidaat, kes üritas astuda autoritaarse presidendi Aljaksandr Lukašenka vastu 2020. aasta presidendivalimistel, mis tõid kaasa massimeeleavaldused, kui diktaator kuulutas oma võitu võltsitud valimistel.

Babarika tõrjuti valimistelt kõrvale ning pandi 2021. aastal väidetava altkäemaksu võtmise ja maksudest hoidumise eest 14 aastaks vangi.

Navapołacki keskhaigla kinnitas, et Babarika on kirurgiaosakonnas. Varem oli Valgevene aktivistide ühendus öelnud, et opositsioonitegelane viidi meditsiiniasutusse 24. aprillil.

Babarika pressiesindajad kinnitasid üksikasju lisamata, et ta viibib haiglas.

Autoritaarne Valgevene režiim on pannud vangi või sundinud eksiili kõik juhtivad poliitikud, kes on julgenud Lukašenka tagasivalimiskampaania vastu astuda, ning samuti maha surunud õiguslasi ja sõltumatuid ajakirjanikke.

Lääneriigid on Valgevenele kehtestanud hulga sanktsioone meeleavalduste verise mahasurumise eest ning samuti selle eest, et on lasknud Venemaal oma territooriumile paigutada vägesid ja relvastust, millega oma sissetungi Ukrainasse toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles