AÜE esimene hasartmängukuurort läheb maksma 3,9 miljardit dollarit

Copy
Araabia Ühendemiraatide emiraadi Ras Al-Khaimah valitseja šeik Saud bin Saqr Al-Qasimi.
Araabia Ühendemiraatide emiraadi Ras Al-Khaimah valitseja šeik Saud bin Saqr Al-Qasimi. Foto: KHALIL MAZRAAWI / AFP / Scanpix

Araabia Ühendemiraatides avatakse nelja aasta pärast esimene hasartmängukuurort, mille ehitamine läheb maksma 3,9 miljardit dollarit, ütles USA kasiinooperaator Wynn.

Wynn Resortsi kodulehel kuulutatakse, et kuurort pakub harukordseid meelelahutus- ja mängumugavusi, kuid sõnu «hasartmäng» ega «kasiino» ei kasutata, sest need on naftarikkas Pärsia lahe riigis islamiseadustega keelatud.

Ehitustööd Ras Al-Khaimah' emiraadi vetesse rajatud Wynn Al Marjani tehissaarel on juba alanud, ütles firma neljapäeval.

Dubaist vaid tunnise autosõidu kaugusel asuvas kuurordis, mis avatakse 2027. aastal, on 1500 tuba, 24 söögi- ja puhkeala, spaad, ostukeskused ning öised laser- ja valgussõud.

Avalduses ei ole täpsemaid andmeid kuurordi hasartmänguvõimaluste kohta.

AÜE, mille elanikkonnast moodustavad 90 protsenti välismaalased, on konkurentsis Saudi Araabia ja Katariga teinud viimasel ajal mitmeid liberaliseerimisalgatusi.

Nii on tühistatud vallaliste paaride kooselu keeld, leevendatud alkoholipiiranguid ja hakatud pakkuma pikaajalisi elamislube, et meelitada riiki turiste ja andeid. Eelmisel aastal viidi sisse nädalavahetus laupäeval-pühapäeval nagu lääneriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles