Ukraina kaitseministeerium võtab olukorra sõjaväehaiglates luubi alla

Postimees
Copy
Volodõmõr Zelenskõi vabastas ametist kaitseminister Oleksi Reznikovi (pildil).
Volodõmõr Zelenskõi vabastas ametist kaitseminister Oleksi Reznikovi (pildil). Foto: HEIKO BECKER / Reuters

Ukraina kaitseministeeriumi juurde loodi nõuandvad organid, korruptsioonivastane nõukogu ja sõjaväelaste meditsiiniprobleemidega tegelev alaline töörühm. Viimast asus esimesel koosolekul juhtima vabatahtliku rindemeedikuna tuntud Julia Paevska.

Kaitseminister Oleksi Reznikov lausus täna Ukraina meediale, et meditsiiniprobleemide töörühma ajendas moodustama ühiskondlikelt organisatsioonidelt tulnud pöördumine.

Reznikovi sõnul otsustati suurendada sõjaväe arstlike komisjonide hulka rindel. Haavatud sõdurid ei saa edaspidi pöörduda abi saamiseks mitte üksnes sõjaväehaiglatesse, vaid ka teistesse raviasutustesse.

Ühtlasi andis kaitseminister oma asetäitjale Hanna Maljarile ja Ukraina armee meditsiiniteenistuse ülemale Tetjana Ostaštšenkole ülesande käia kümne päeva jooksul kõigi rindejoonel asuvate linnade olulisemates meditsiinikeskustes, et uurida neis valitsevat olukorda.

Samuti kehtestas Reznikov oma käskkirjaga korralduse luua kõigis raviasutustes psühholoogi ametikoht. «Arusaam, et haavatu peaks psühholoogilist ravi saama alles pärast muu ravi lõppu, oli ekslik ja vale. Juba ainuüksi haavata saamise fakt on psühholoogiline trauma,» lausus kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles