Poola arestis Vene koolihoone Varssavis – Venemaa saadik lubas vastusamme

Copy
Jalakäijate ja jalgratturite tee silt "Vene agressiooni ohvrite alevik" Vene saatkonna ees Belvederska tänava ääres Varssavis.
Jalakäijate ja jalgratturite tee silt "Vene agressiooni ohvrite alevik" Vene saatkonna ees Belvederska tänava ääres Varssavis. Foto: Pawel Supernak/EPA/Scanpix

Poola arestis täna Varssavis Vene saatkonna lähedal asuva hoone, milles tegutses Vene keskkool, mis on mõeldud diplomaatide lastele. Vene saadik ähvardas koolimaja arestinud Poolat vastusammudega.

«See hoone kuulub Varssavi linnavalitsusele,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Łukasz Jasina ja lisas, et samm võeti ette kohtu korraldusel.

Videos on näha Poola politseid Vene kooli töötajate väljaviskamist kooli territooriumilt.

Vene suursaadik Poolas hoiatas, et Varssavi saatkonna koolimaja arestimine on ebaseaduslik ja Moskva ei jäta sellele vastamata.

«See on ebaseaduslik akt. Sissetung diplomaatilisse hoonesse,» ütles Vene saadik Sergei Andrejev uudisteagentuurile RIA Novosti.

«Loomulikult tuleb (Venemaalt) vastus,» ütles ta.

Vaidlus 1970. aastate mitmekorruselise hoone üle, mida Varssavi kodanikud kutsuvad «spioonipesaks», on kestnud juba aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles