Tähelepanek kadunud Norra lennukist osutus ilmselt valeks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra sõjaväe transpordilennuk Hercules ja seda saatvad kaks F-16 hävitajat.
Norra sõjaväe transpordilennuk Hercules ja seda saatvad kaks F-16 hävitajat. Foto: SCANPIX

Norra luurelennukilt Orion öösel tehtud soojuskaamerapiltidel nähtud pikergune objekt ei olegi ilmselt otsitav transpordilennuk.

Otsijatel oli tekkinud juba lootus leida C-130 Hercules üles raskesti ligipääsetavast Tarfala orust Kebnekaise lähistelt, vahendas ringhääling NRK.

Rootsi päästetöötajad jõudsid piirkonda täna kella 8 paiku. Nüüd näib, et tähelepanek lennukist osutus valeks. Jalgsi liikuvad patrullid pole siiani leidnud mingit viidet Herculesi kohta.

Nüüd kavatsetakse kontrollida paari teist soojuskaamera abil saadud viidet.

Otsinguid muudavad keeruliseks väga halb ilm ja raskesti läbitav maastik. Kuna jalgsi liikuvad patrullid pole jõudnud kogu piirkonda, kus soojuskaamerat kasutati, läbi otsida, siis lennuki leidmine sealt pole veel täielikult välistatud, vahendas expressen.se.

Lennukis oli viis Norra ohvitseri: Ståle Garberg (42, kapten), Truls Ørpen (46, kolonelleitnant), Bjørn Yngvar Haug (40, kapten) ja Steinar Utne (35, kapten) ning naisohvitser Siw Robertsen (45, kapten).

Neist neli kuulusid lennuki meeskonda, viies ohvitser kui kaasas reisijana. Kõik viis on pereinimesed ning kaitsejõud on nende lähedasi juhtunust teavitatud.  

Rootsi ja Norra päästemeeskondadel on abiks ta taanlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles