Indias püüti kinni kuus inimest tapnud riisimaias elevant

Copy
Elevant India linnas poodi ründamas. Foto on illustreeriv.
Elevant India linnas poodi ründamas. Foto on illustreeriv. Foto: Newslions/SWNS/Scanpix

Lõuna-Indias Kerala osariigis püüti kinni riisimaias elevant, kes on tapnud vähemalt kuus inimest, teatas täna kohalik meedia.

Rahuldamatu riisinälja tõttu Arikombani («riisikihv») nime saanud isaelevant rüüstas mitmel pool osariigis poode, et riisi ja muud teravilja kätte saada.

Laupäeval õnnestus 150 metsaametnikul londikandja viie uinutisüsti viimaks kinni püüda, kirjutas ajaleht Indian Express.

Elevandi jalad seotu kinni ja silmad kaeti riidega ning nügiti nelja kumki-elevandi jõul veoautosse. Kumkid on elevandid, kes on õpetatud välja teisi elevante kinni püüdma.

Arikombanile pandi kaela GPS-seade ja ta viidi reservaati.

Umbes 30-aastaseks hinnatud elevanti on varemgi püütud kätte saada. 2017. aastal sai ta mitu uinutilasku, kuid pääses siiski pakku.

Märtsis töötasid looduskaitseametnikud välja plaani Arikombani ülekavaldamiseks. Selleks taheti ehitada petteks riisijaotuspunkti, et maias elevant lõksu meelitada. Kohus keelas aga plaani ära, kirjutas leht.

Keskkonnakaitsjate sõnul suurendab inimasulate rajamine metsade ümbrusse ja loomade liikumiskoridoridesse konflikte inimeste ja loomade vahel.

Valitsuse andmetel elab Indias üle 60 protsenti maailma india elevandi populatsioonist. Viimased loendusanmed pärinevad 2017. aastast, siis oli Indias 29 964 elevanti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles