KOHALIK VAADE Millise nipiga õnnestuks Levitsil hoida kinni Läti presidendilossi võtmetest?

Mike Collier
, ajakirjanik, Riia
Copy
Võimalus võõrustada eelmisel nädalal Eesti riigipead Alar Karist (vasakul) andis Egils Levitsile (paremal) õigustuse rullida lahti punane vaip ja näidata end valimiste eel võimalikult presidentlikuna. 
Võimalus võõrustada eelmisel nädalal Eesti riigipead Alar Karist (vasakul) andis Egils Levitsile (paremal) õigustuse rullida lahti punane vaip ja näidata end valimiste eel võimalikult presidentlikuna. Foto: Tairo Lutter

Keskmine lätlane ei suuda uut ametiaega püüdleva ametisoleva presidendi Egils Levitsiga suhestuda ja eelistaks riigipeana näha pigem pragmaatilist ärimeest Uldis Pīlēnsit.

Kuigi presidentide riigivisiidid on üldiselt pikalt ette planeeritud, tekib ikkagi kange kiusatus kujutleda, kuidas Läti riigipea Egils Levits haaras hiljuti pihku telefoni ja valis Kadrioru numbri.

Tema jutuajamine oma Eesti kolleegi Alar Karisega võis kulgeda umbes nii: «Alar, ma olen hädas! Käes on hetk püüda teist ametiaega, kuid mu toetusnäitajad on madalamad kui Soomaa lodu. Äkki saad tulla mõneks päevaks siia, et jätta minust pisut presidendilikumat muljet? Ma sätin valmis kogu riigivisiidi asja, kui sa soovid!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles