Prantsusmaal läksid töörahvapüha protestid käest: vahistati pea 300 inimest

Copy
Märulipolitsei Pariisis meeleavaldustel toimunud kokkupõrgetel 1. mail. 2023. aastal.
Märulipolitsei Pariisis meeleavaldustel toimunud kokkupõrgetel 1. mail. 2023. aastal. Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

Prantsusmaal kogunesid täna peetaval töörahvapühal sajad tuhanded inimesed tänavatele,avaldamaks meelt president Emmanuel Macroni ühiskonda raputanud pensionireformi vastu, samas on ametiühingud lubanud jätkata võitlust, seda vaatamata juba pensioniea tõusu seaduseks jõustumisele. Mitmel pool toimusid kokkupõrked politsei ja meeleavaldajate vahel ning käiku läksid Molotovi kokteilid ning pisargaas.

Vähemalt 108 politseinikku sai vigastada ja 291 inimest peeti kinni, teatas siseminister Gerald Darmanin ajakirjanikele. «Nii suur vigastatud politseinike arv on äärmiselt haruldane,» ütles ta. Darmanini sõnul sai üks süütepudeliga pihta saanud politseinik tõsiseid põletushaavu näole ja kätele, kuid tema elu pole ohus.

Prantsusmaa peaminister Elisabeth Borne nimetas esmaspäeval vastuvõetamatuks vägivalda, mis puhkes mitmes linnas maipäeva meeleavalduste ajal.«Paljudes Prantsusmaa linnades oli see aeg vastutustundlikuks kogunemiseks. Vägivallastseenid meeleavalduste kõrval on seda vastuvõetamatumad,» kirjutas Borne Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles