Kõrgõzstan: ärge peletage turiste halbade uudistega

Copy
Kõrgõzstani president Sadõr Džaparov
Kõrgõzstani president Sadõr Džaparov Foto: Attila Kisbenedek / AFP / Scanpix

Kõrgõzstani võimud manitsevad oma kodanikke vältima riigi kohta negatiivse teabe avaldamist, et mitte potentsiaalseid turiste eemale peletada.

Nõukogude Liitu kuulunud mägine Kesk-Aasia riik kehtestas hiljuti paljudele maadele viisavabaduse osana oma jõupingutustest turismi arendamiseks.

«Turismihooaja lähenedes ärge hirmutage turiste hirmutavate uudiste levitamisega,» ütles presidendi teabepoliitika osakonna juhataja Daiyrbek Orunbekov.

«Kui meie riigis ka kuritegusid juhtub, siis kirjutagem sellest ainult kirgiisi keeles väikses kirjas kuskil nurgas,» kutsus Orunbekov esmaspäeval sotsiaalmeedias üles.

Kõrgõzstanis on teiste Kesk-Aasia riikidega võrreldes suhteline sõnavabadus, kuid inimõigusorganisatsioonid on teatanud, et ajakirjandust survestatakse üha enam.

Aprilli lõpus sulgesid võimud peamise mitteriikliku meediakanali Raadio Vaba Euroopa / Raadio Vabadus (RFE/RL), mida rahastab USA.

Valitsus oli öelnud, et RFE/RL edastas 2022. aasta septembris veristest kokkupõrgetest Tadžikistaniga ebausaldusväärset teavet, mis on vastuolus riiklike huvidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles