Politsei võttis kinni Buckinghami palee alale padruneid loopinud mehe

Copy
Politseinikud ja julgeolekutöötajad Buckinghami palee väravate juures pärast teisipäeva õhtust vahejuhtumit.
Politseinikud ja julgeolekutöötajad Buckinghami palee väravate juures pärast teisipäeva õhtust vahejuhtumit. Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS / SCANPIX

Londoni politsei võttis teisipäeval kinni mehe, kes loopis arvatavalt jahipüssi padruneid Buckinghami palee alale ning kes oli väidetavalt relvastatud noaga.

Mees võeti kinni umbes kella 19 (Eesti aja järgi kella 21) paiku.

Laupäeval leiab Londonis aset kuningas Charles III kroonimistseremoonia, millest võtavad osa paljud kuninglikud pead ja maailmaliidrid.

Linnapolitsei teatel korraldasid politseinikud «ettevaatusabinõuna» ka kontrollitud plahvatuse, millega õhiti kahtlane kott, mida mees endaga kaasas kandis.

Politsei teatas veidi hiljem, et ei uuri vahejuhtumit kui terrorismiga seotud asja.

Linnapolitsei ülem Joseph McDonald ütles avalduses, et korrakaitsjad võtsid mehe viivitamatult kinni.

Ta lisas, et ühtegi lasku ei tulistatud ning keegi viga ei saanud.

Briti meedia kohaselt polnud ei 74-aastane kuningas Charles ega tema abikaasa, 75-aastane Camilla sel ajal palees.

Buckinghami palee ametnikud hoidusid kommentaaridest.

Sündmused rullusid lahti teisipäeva õhtul, kui mees lähenes palee väravatele ja viskas palee maa-alale mitu eset, mis näivad politsei kohaselt olevat jahipüssi padrunid.

Buckinghami palee juurde viiv tee on liiklusele suletud, kuna valmistutakse laupäevaseks kroonimiseks, mis leiab Suurbritannias aset esimest korda 70 aasta jooksul.

Tseremooniaga on seotud tuhanded tseremoniaalse funktsiooniga sõjaväelased, kes liiguvad Buckinghami paleest protsessiooniga Westminster Abbeysse.

Teekonna turvamine on Briti võimude jaoks viimaste aastate üks suuremaid julgeolekuoperatsioone. Selle käigus tuuakse muuhulgas katustele ka snaiprid ja erariides politseinikud, aga samuti kasutatakse lennujaamade kehaskanneritele sarnaseid skannereid, nuuskurkoeri ning Londoni kesklinna kohal kehtestatakse lennukeelutsoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles