Meta: häkkerid levitavad pahavara läbi AI-tööriistade lubamise

Copy
OpenAI logo ja nimi ChatGPT nutitelefoni ekraanil. Foto on illustratiivne.
OpenAI logo ja nimi ChatGPT nutitelefoni ekraanil. Foto on illustratiivne. Foto: Andre M. Chang/ZUMA Press Wire / Scanpix

USA tehnoloogiahiid Meta hoiatas täna, et häkkerid on hakanud seadmetesse pahavara paigaldamiseks lubama kasutajatele generatiivse tehisintellekti teenuseid, nagu ChatGPT.

Meta julgeolekuanalüütikud on viimase kuu jooksul avastanud pahavara, mida pakutakse ChatGPT või teiste sarnaste AI-süsteemide pähe, ütles firma infoturbejuht Guy Rosen.

«Viimatises pahavaralaines on tähele pandud generatiivset AI-tehnoloogiat, mis on köitnud inimesi ja tekitanud furoori,» ütles Rosen.

Ta märkis, et Meta on täheldanud häkkereid, kes pakuvad brauserilaiendusi, millega lubatakse AI-võimekusi, kuid mis tegelikult sisaldavad seadmeid nakatavat pahavara.

Rosen tõi välja, et häkkerid on palju kõneainet tekitanud teemasid ära kasutanud ka varem.

«Oleme seda näinud ka teiste populaarsete teemade puhul, nagu näiteks krüptopettused, millele andis hagu tohutu huvi digivaluuta vastu,» ütles ta.

Meta on avastanud ja blokeerinud üle tuhande veebilehe, mis lubavad ChatGPT-laadseid tööriistu, kuid on tegelikult häkkerite seatud lõksud, teatas ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles