IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Venelased veel ei adu, et Kremli turvatarast väljaspool on tegelikult ohutum

Igor Taro
, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Inimesed mööduvad eile Moskvas Kremli lähistel sildist, mis keelab droonide lennutamise.
Inimesed mööduvad eile Moskvas Kremli lähistel sildist, mis keelab droonide lennutamise. Foto: Aleksandr Zemlianitšenko / AP / Scanpix

Bahmuti rindel on muutused minimaalsed, Vene okupandid peavad võitlema juba üksikute majade pärast. Suitsevast Kremlist ilmunud pildid kipuvad pigem õõnestama president Vladimir Putini kindluse kuvandit, kui andma Venemaale mingeid eeliseid Ukraina süüdistamisel terrorismis, kirjutab vaatleja ja riigikogu liige Igor Taro Ukraina sõja eilse päeva ülevaates.

Kõige rohkem spekulatsioone ja arutelusid põhjustab muidugi Kremli peakupli kohal toimunud intsident kahe drooni ja põleva Vene riigilipuga. Pärast kõiki ponnistusi õhukaitse süsteemide paigaldamisega kaitseministeeriumi ja teiste jõustruktuuride katustele teatas Kreml, et Moskvas läks luhta Putini tapmiskatse, kuna likvideeriti kaks sinna lennutatud drooni.

Levinud pildid ja videod muidugi ei kinnita versiooni, et keegi oleks justnimelt Putinit üritanud tappa. Putini töörutiiniga vähegi tuttavad inimesed teavad, et juba 20 aastat tagasi ei meeldinud talle eriti Kremlis töötada ja ta eelistas juba punkrieelsel ajastul olla Novo Ogarjovo residentsis. Kreml kipub olema seega peamiselt muuseumi ja esindusruumide funktsioonis, kus kantakse ette olulisi avaldusi, võetakse vastu saadikute volikirju, aga seal ei oodata droone öösel pärast kella kahte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles