Venemaa saatis Soomele volbriööl Ahvenamaa konsulaadi aknasse lennanud õllepudeli pärast noodi (1)

Postimees
Copy
Venemaa konsulaadi hoone Ahvenamaal Maarianhaminas.
Venemaa konsulaadi hoone Ahvenamaal Maarianhaminas. Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO / AFP / Scanpix

Venemaa saatis nende Ahvenamaal asuvat konsulaati tabanud vandalismi pärast Soomele noodi, nõudes esinduse tugevamat turvamist ja süüdlaste karistamist.

Ahvenamaa politsei sõnul rebiti ööl vastu 1. maid maha Maarianhamina konsulaadi postkast ning hoone suunas lennutatud õllepudel lõhkus ühe maja akna.

Politsei on alustanud juhtumi uurimist kahju tekitamise paragrahvi alusel, vahendas rootsikeelne ajaleht Hufvudstadsbladet. Väidetvalt on võimudel olemas info, kes võisid vandaalitsemisega seotud olla, kuid ühtegi kahtlusalust pole veel kindlaks tehtud.

Soome välisminister mõistis Venemaa konsulaadi juures laamendamise hukka.

«Juhtum on kahetsusväärne ja välisministeerium suhtub tõsiselt diplomaatiliste ja konsulaaresinduste kahjustamisse. Oluline on, et asjasse puutuvad võimud uurivad juhtunut,» vahendas uudisteagentuure STT ministeeriumi teadet.

Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS vahendas, et Moskva on saatnud vandalismiga seoses Soomele diplomaatilise noodi.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova sõnul olla seltskond inimesi visanud volbriööl konsulaadi territooriumile «lõhkeohtliku heliaparaadi» ja muid esemeid. Ühtlasi väitis ta, et toimunu seadis ohtu konsulaadi töötajate elu ja tervise, rääkimata materiaalse kahju tekitamisest konsulaadihoonele.

Soome välisministeeriumile saadetud noodis nõuab Moskva, et kurjategijad toodaks kohtu ette ning et Soome võimud teeks rohkem Vene konsulaadi personali ja vara turvalisuse tagamiseks, vahendas rootsikeelne Yle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles