ÄREVUS ÕHUS ⟩ Vene pommirahe alla jäänud Hersoni elanikud valmistuvad millekski suureks

Copy
Hersoni äärelinna bussijaama juurde kogunenud inimesed ootavad täna evakueerimist
Hersoni äärelinna bussijaama juurde kogunenud inimesed ootavad täna evakueerimist Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

Päev pärast seda, kui Venemaa rünnakud nõudsid Hersoni oblastis ligi veerandsada elu, varuvad sealse samanimelise keskuse elanikud vett ja toitu, enne kui homme õhtul algab 56 tundi kestev komandanditund. Linnarahvas on valmis nii uuteks Vene rünnakuteks kui ka kauaoodatud Ukraina vastupealetungi alguseks.

Paljud inimesed ütlesid täna, et ei jää liikumiskeelu algust ootama, vaid püsivad juba praegu kodus, teised aga kiirustasid pereliikmeid saatma ohutumasse kohta Dnepri jõest kaugemal. Linnas valitseb ootus, et kohe juhtub midagi suuremat, kuna ka Ukraina üksused on hoogustanud Venemaa positsioonide pihta tuletegevust.

«Me elame linna põhjaosas – jõest nii kaugel, kui üldse saab. Me ei saanud läinud ööl sõba silmale,» kirjeldas täna The Guardianile 54-aastane hersonlane Andri Vanin. «Kuni kella üheni oli kõva suurtükitule tõttu väga lärmakas. Pärast kella üht oli paus ja püüdsime magada, kuid kell 4.30 hakkas Ukraina suurtükkidest tulistama Vene positsioone vasakul kaldal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles