Bill Clinton: sain juba 2011. aastal aru, et Venemaa sissetung Ukrainasse on vaid aja küsimus (4)

Copy
Ameerika Ühendriikide endine president Bill Clinton oma abikaasa, endise välisministri ja residendikandidaadi, Hillary Clintoniga 4. mail 2023. aastal New Yorkis.
Ameerika Ühendriikide endine president Bill Clinton oma abikaasa, endise välisministri ja residendikandidaadi, Hillary Clintoniga 4. mail 2023. aastal New Yorkis. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Ameerika Ühendriikide endine president Bill Clinton ütles intervjuus, et sai juba 2011. aastal Venemaa riigipea Vladimir Putiniga vesteldes aru, et on vaid aja küsimus, millal Putin Ukrainat ründab.

Clinton ütles, et toonase kohtumise ajal kritiseeris Putin oma eelkäija Boriss Jeltsini allkirjastatud ning USA vahendusel sõlmitud kokkulepet, kus oli kirjas, et Venemaa austab Ukraina territoriaalset terviklikkust, kui Kiiev loobub oma nõukogudeaegsest tuumaarsenalist.

«Vladimir Putin ütles mulle 2011. aastal, kolm aastat enne Krimmi vallutamist, et ta ei ole nõus kokkuleppega, mille ma Boriss Jeltsiniga sõlmisin,» meenutas Clinton. «Ta ütles: «Ma ei ole sellega nõus. Ja ma ei toeta seda. Ja ma ei ole sellega seotud.» Ja ma teadsin sellest päevast alates, et see on vaid aja küsimus,» lisas Clinton.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles