Prigožin lubas väed Bahmutist välja viia (15)

Postimees
Copy
Vene erasõjafirma Wagner juht Jevgeni Prigožin.
Vene erasõjafirma Wagner juht Jevgeni Prigožin. Foto: ELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP/Scanpix

Vene erasõjafirma Wagner juht Jevgeni Prigožin ähvardas avaldatud videos ning kirjalikus avalduses laskemoonatarnete pärast tekkinud tüli tõttu järgmise nädala kolmapäevaks oma väed Bahmutist välja viia.

Prigožin teatas videosõnumis, et tõsise laskemoonapuuduse tõttu tõmbuvad nad 10. mail Bahmutist tagasi ning annavad enda positsioonid ja operatsioonid üle Vene sõjaväele. 

«10. mail 2023 peame andma oma positsioonid Bahmutis üle kaitseministeeriumi üksustele ja viima Wagneri üksused tagalalaagritesse haavade lakkumiseks,» ütles Prigožin.

«Ma tõmban Wagneri üksused Bahmutist välja, sest laskemoona puudumisel on nad määratud mõttetult hukkuma,» seletas Prigožin.

Täna varem kirjutas Postimees sellest, kuidas Prigožin sõimas Telegrami postitatud videos surnud sõdurite veriste laipade ees seistes karjudes ja ropendades kaitseminister Sergei Šoigut ja kindralstaabi ülemat Valeri Gerassimovi ning süüdistas neid laskemoona tarnimata jätmises.

Prigožin rõhutas korduvalt, et 70 protsenti tema sõdurite laskemoonavajadusest on jäänud tarnimata. «Šoigu, Gerassimov! Kus, kurat, on laskemoon? Vaadake neid, raisk!» räuskas Prigožin laipade taustal.

Wagner on juhtinud Venemaa pikka ja kulukat katset vallutada Bahmut ja Prigožin ütles kolm nädalat tagasi, et tema mehed kontrollivad enam kui 80 protsenti linnast.

USA sõjaväeanalüütiku Rob Lee sõnul näitavad Wagneri kaebused laskemoona puuduse kohta tõenäoliselt seda, et Venemaa kaitseministeerium hoiab laskemoona Ukraina kauaoodatud vastupealetungi kartuses kokku. Ministeerium peab kaitsma kogu rindeosa, kuid Prigožini ainus mure on Bahmuti vallutamine, kirjutas ta Twitteris.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles