Läti põllumajandusminister astus tagasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste protestiaktsiooni käigus blokeeriti tänavad traktoritega.
Põllumeeste protestiaktsiooni käigus blokeeriti tänavad traktoritega. Foto: Reuters / Scanpix

Läti põllumajandusminister Mārtiņš Roze otsustas täna pärast Riia kesklinnas toimunud ulatuslikku talunike protestiaktsiooni tagasi astuda. Teid blokeerinud põllumehed on hakanud positsioonidelt lahkuma.

Roze teatas tagasastumisest pärast valitsuse koosolekut, teatas Leta. 

Roheliste ja Talunike Liitu kuuluv parlamendiliige Juris Lazdins ütles raadiole SWH täna õhtul antud intervjuus, et Riia südalinnas asuva põllumajandusministeeriumi ette ei kogunenud ainult talumehed, vaid ka isikud, kelle eesmärgiks võib olla provokatsioonide õhutamine.

SWH raadioajakirjaniku Maris Zandersi teatel võis ministeeriumi ees näha isikuid, kes osalesid ka jaanuaris Riia kesklinnas aset leidnud rahutustes.

Lazdins julgustas talunikke oma protestiaktsiooni lõpetama ja paarsada Riiga saabunud põllumeest on hakanud oma senistelt positsioonidelt taanduma.

Põllumajandusministeeriumi juurde kogunes täna mitusada põllumeest, kes nõudsid põllumajandusministri tagasi astumise kõrval ka suuremaid riiklikke toetusi, laenu tagasimaksete peatamist ja piimaühistute loomist.

Protestijad blokeerisid mitmesaja traktori ja muu põllumajandustehnikaga Riiga suunduvad maanteed, mistõttu liiklus on senini linnas häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles