Fox Newsist vallandatud Tucker Carlson kolib Twitterisse

Copy
Tucker Carlson
Tucker Carlson Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix

USA konservatiivse meediakanali Fox News vallandatud saatejuht Tucker Carlson ütles teisipäeval, et hakkab Twitteris eetrisse andma oma saate «uut versiooni».

Carlson teatas sellest sotsiaalmeedia saidile postitatud kolmeminutises videos, mis oli pühendatud meedia hukkamõistule. Ta nimetas Twitterit viimaseks suureks allesjäänud platvormiks, mis võimaldab sõnavabadust.

«Toome Twitterisse uue versiooni saatest, mida oleme teinud viimased kuus ja pool aastat,» ütles ta. «Toome ka mõned muud asjad, millest teile räägime. Kuid praegu oleme lihtsalt tänulikud, et siin oleme.»

Muid üksikasju Tucker Carlson ei täpsustanud.

Axios teatas teisipäeval, et Carlsoni advokaadid saatsid Foxile kirja, milles süüdistasid meediakanalit pettuses ja lepingu rikkumises.

Fox News teatas 24. aprillil, et katkestab sidemed oma populaarseima saatejuhiga. Selgitust sellele sammule ei pakutud ning Foxi reitingud on sestsaati langenud.

Carlsonist sai Foxi populaarseim saatejuht pärast Bill O'Reilly väljavahetamist parimal eetriajal 2016. aastal. Tema ajakirjandustegevus, sealjuures Kapitooliumi tormijooksu videosalvestite avaldamine, on põhjustanud vastuolulist reaktsiooni.

Fox ei täpsustanud, miks Carlson meediahiiust lahkub.

Tema nimi kerkis esile seoses hääletusmasinate firma Dominion Voting Systems kohtuasjaga, peamiselt teatud e-kirjade ja muude sõnumite tõttu. Mõnes neist kritiseeris Carlson eraviisiliselt endist USA vabariiklasest presidenti Donald Trumpi.

Poolte kokkuleppega maksis Fox Dominionile laimuasjas ligi 790 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles