POSTIMEES UKRAINAS Donbassi rindel on Ukraina saanud väikest edu, aga Vene armee ründab kõigi vahenditega

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Ukraina sõdur tulistab granaadiheitjast Vene vägede positsiooni poole Donetski oblastis Avdijivka lähistel, kus on peetud ägedaid lahinguid.
Ukraina sõdur tulistab granaadiheitjast Vene vägede positsiooni poole Donetski oblastis Avdijivka lähistel, kus on peetud ägedaid lahinguid. Foto: LIBKOS/AP

Kõik märgid näitavad, et vähemalt Ida-Ukrainas Donbassi rindel alustab Ukraina armee vastuaktsioone, mis seni on rohkem lokaalsed vasturünnakud konkreetsetes suundades. See ei pruugi olla veel osa kauaplaanitud vastupealetungist.

Viimased päevad on toonud uudiseid Ukraina üksuste edukast vasturünnakust Bahmutist põhjas ja loodes, kuid Ukraina üksused on Vene üksusi tagasi löönud ka Bahmutist lõuna pool. Seda väitsid Postimehele ühe Ukraina dessantbrigaadi sõdurid.

«Mõne päevaga oleme nad välja löönud mitmelt positsioonilt. Aga mitte ükski meeter ei tule kergelt,» rääkis dessantüksuse kompaniiülem, 20-aastane leitnant, kes hoiab oma üksusega lahti Bahmuti lõunapoolset tiiba, et Vene armee ei saaks ukrainlasi Bahmutis ümber piirata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles