Soomes tabati sisserändajaid kupeldanud abielupaar

Rachel Kaare Juudas
Copy
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: Shutterstock

Tai-Soome abielupaar pidas kümne aasta jooksul erinevates Soome linnades massaažisalonge, vahendab Yle. 

Kahte umbes 60-aastast inimest kahtlustatakse Tai massaažisalongide kaudu kupeldamises alates 2014. aastast.

Helsingi politseiosakond viis läbi uurimise raskendatud prostitutsioonikuriteo kohta. Erakordselt ulatuslik juhtum on antud üle Lääne-Soome prokuratuurile.

Kahtlustatavad «salongid» asusid Joensuu, Kuopio, Mikkeli, Jyväskylä, Kokkola ja Seinäjoki linnades.

Naisterahvast kahtlustatakse Tai massaažipoodide allüürimises kuues linnas tähtajaliste üürilepingute alusel, mis kestavad mõnest nädalast kuni ühe kuuni. Rendilevõtjad olid pärit Taist. Nad müüsid äriruumides seksiteenuseid, millest peamised kahtlustatavad said rahalist kasu.

«Kahtlustatavad teadsid, et ruume kasutati seksikaubanduseks. Samuti kahtlustame, et nad aitasid mõnel asjaosalisel oma teenuseid prostitutsiooni veebilehtedel reklaamida,» ütles uurimise juht, kriminaalkomissar Hannu Kortelainen eile avaldatud pressiteates.

Kortelainen ütles Yle'le, et kupeldamise ohvriteks olid kümned naised, keda viidi linnast linna. Tema sõnul on eeluurimise käigus küsitletud umbes kümmet neist.

Prostitutsioon ei ole Soomes kuritegu, kuid avalikus kohas seksuaalteenuste müümine või ostmine on ebaseaduslik, nagu ka seksi ostmine inimeselt, kes on kaubitsetud või vahendatud.

Naised pöördusid prostitutsiooni rahaliste raskuste tõttu.

Esialgse uurimise käigus ei leitud mingeid viiteid sellele, et naisi oleks sunnitud või petetud seksitööle. Paljud neist olid algselt tulnud Soome abielu või suhte tõttu.

Omanikud alustasid seksitööga, kui nende rahaline olukord halvenes pärast nende suhete purunemist. Neil puudus haridus või keeleoskus, mis oleks aidanud neil saada muud liiki tööd.

«Selline tõrjutus ühiskonnast on Tai seksitöötajate seas Soomes üsna tavaline. Siseministeerium avaldas 15 aastat tagasi aruande nende olukorra kohta Soomes ja olukord ei ole sellest ajast saadik palju paranenud,» ütles Kortelainen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles