Zelenskõi saabus visiidile Rooma

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Alberto Pezzali/AP/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi saabus täna Rooma, kus tal on kavas kohtuda Itaalia liidrite ja paavst Franciscusega, teatas meedia.

Telekanalid näitasid pikka autokolonni Rooma Ciampino lennuvälja sõjaväebaasist välja sõitmas.

Zelenskõi kohtub Itaalia presidendi Sergio Mattarella, peaministri Giorgia Meloni ja Vatikani kinnitusel ka paavst Franciscusega.

Keskpäeval on kavas kohtumine peaminister Giorgia Meloniga, kes toetab kindlalt Ukrainale sõjalise ja muu abi andmist, ning president Sergio Mattarellaga.

Zelenskõi visiidi täpset ajakava ei ole julgeolekukaalutlustel avaldatud ja Vatikan kinnitas kohtumist alles pisut enne Ukraina presidendi Rooma jõudmist.

Itaalia riigitelevisiooni teatel loodi turvameetmena Rooma kohal lennukeelutsoon ning starteegilistes asukohtades kõrghoonetesse on paigutatud politseisnaiprid.

Zelenskõi kohtus Meloniga veebruaris Kiievis, kus Itaalia peaminister käis Venemaa kallaletungi aastapäeva eel Ukrainale toetust avaldamas.

Paavst Franciscus, kes võttis Zelenskõi viimati Vatikanis vastu 2020. aasta veebruaris, on korduvalt kutsunud üles rahule ja palvetanud sõjaohvrite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles