Lennart Meri konverentsi direktor pani ameti maha

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Eeva Eek-Pajuste ja Indrek Kannik.
Eeva Eek-Pajuste ja Indrek Kannik. Foto: RKK

Täna lõppenud Lennart Meri konvrents oli viimane, mille korraldas Eeva Eek-Pajuste. Temalt võtab ürituse direktori ohjad üle Minna-Liina Lind.

«Ma tahan tutvustada uut Lennart Meri konverentsi direktorit, kes hakkab vastutama. Tema nimi on Minna-Liina Lind,» tegi selle avalduse Eek-Pajuste just ise. Saatesõnadeks ütles ta veel, et see pole mitte töö, vaid elustiil.

«Eeva käekiri on olnud see, et ta on toonud siia arvestatavalt uusi inimesi,» kiitis Meri konverentsi korraldava RKK direktor Indrek Kannik Postimehele.

«Selliste konverentside edu on see, kui umbes pooled kõnelejad iga-aastaselt vahelduksid, et ei oleks alati samad inimesed,» selgitas ta. «Eks seda on aeg-ajalt raske ellu viia, sest eks need, kes on kogu aeg käinud, on harjunud, et nad saavad kõneleda. Kui nad mõnikord ei saa, siis on nad mõnikord solvunud.»

«Teine Eeva suur pluss oli see, et ta suutis Covidi-kriisi nii palju minimeerida kui võimalik,» jätkas Kannik.

«2020. aasta oma jäi küll ära – ei olnud midagi teha, ei lastud selliseid üritusi lihtsalt korraldada. 2021. aastal, kui enamikke suuri konverentse ei toimunud või nad toimusid hübriidvormis ja kohapeal oli väga vähe inimesi ja enamik esinejaid olid video teel, siis Meri konverents ei toimunud küll tavalisel ajal ehk kevadel, aga sügise alguses, kui oli suhteliselt lühike võimaluste aken kahe koroonalaine vahepeal, toimus meil täiemahuline konverents.»

Eek-Pajustelt võtab töö üle Minna-Liina lind. «Ta on väga pikaaegse välisministeeriumi kogemusega inimene,» iseloomustas Kannik.

«Eks nüansid kujundab iga konverentsidirektor ise. Ootame, et konverents säilitaks oma värskuse ja teiselt poolt heas mõttes intiimsuse. Me ei taha seda enam suuremaks ajada, siis me ei saaks enam siin Radissonis hakkama ja me peaksime loobuma ühe koha ideest, hakkama erinevates asjades asju korraldama,» iseloomustas Kannik ootusi uuele juhile.

«Eks kindlasti on uue direktori ja ka minu ülesanne leida rohkem sponsorlusi, sest Lennart Meri konverentsi toetusest tuleb ainult üks kolmandik riigieelarvest,» tunnistas Kannik. «Kahe kolmandiku leidmine on meie ülesanne. Inflatsioon puudutab ka meid. Seda nägime sel aastal eriti lennupiletite pealt, mille hinnatõus oli suurem kui inflatsioon.»

Eek-Pajuste omakorda jätkab nüüd välisministeeriumis, poliitika planeerimise büroos. Enda sõnul mõnevõrra samal rajal praegusega, sest tema tööks saab kõnede kirjutamine ja ka kontakti hoidmine mõttekodade ja muude akadeemiliste institutsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles