Poola valitsevad konservatiivid lubavad lastega perede toetuse tõusu ja muid hüvitisi

Copy
Jaroslaw Kaczynski erakonna suurkogul.
Jaroslaw Kaczynski erakonna suurkogul. Foto: Damian Burzykowski/Zumapress/Scanpix

Poola konservatiivse võimupartei juht lubas täna valijaile mitmeid uusi soodustusi, sealhulgas lastega peredele mõeldud populaarse hüvitise suurt tõstmist.

Poolas leiavad sügisel aset parlamendivalimised. Kuupäev pole veel paika pandud, kuid hääletus peaks toimuma oktoobris või hiljemalt novembri algul.

Erakonna Seadus ja Õiglus (PiS) liider Jaroslaw Kaczynski ütles partei suurkogul, et kavatseb alates jaanuarist tõsta 500-zlotise ehk 120 dollarise hüvitise, mida vanemad kuus iga alla 18-aastase lapse kohta saavad, 800 zlotini ehk 192 dollarini.

Kaczynski ütles ka, et Seadus ja Õiglus pakub 65-aastastele ja vanematele inimestele tasuta ravimeid ning kaotab sõiduautode teemaksu riigimaanteedel ja tulevikus ka erakiirteedel nii kiiresti kui võimalik.

Partei on Poolat valitsenud kaheksa aastat ning kulutused sotsiaaltoetustele on aidanud selle populaarsust tõsta.

Mõned poolakad, sealhulgas mõned majandusteadlased ja äriringkondade liikmed, on suurte hüvitiste vastu, öeldes, et see on üks elukalliduse järsu tõusu põhjusi. Inflatsioon kerkis tänavu üle 18 protsendi, kuid on pärast seda veidi langenud.

Hiljutised arvamusküsitlused näitavad, et Seadus ja Õiglus on populaarsem kui ükski teine partei, kuid ei suuda koguda piisavalt hääli selleks, et üksi valitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles