Reporter.ee: Läti talumehed põristasid traktoritega Riiat võtma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Berit-Helena Lamp
Copy
Protestivad talumehed teel Riiga
Protestivad talumehed teel Riiga Foto: Reuters / Scanpix

Lätis on olukord jälle ärevaks läinud. Seekord on mässama hakanud põllumehed, kes täna oma traktoritega Riiga sõitsid.


Protestijad nõudsid valitsuselt põllumeestele suuremaid toetusi. Läti valitsus otsustaski täna ühehäälselt eraldada põllumeeste toetuseks 22 miljonit latti ehk 484 miljonit Eesti krooni, vahendas Reporter.ee.

Reporteri Riias viibiva korrespondendi Martin Mae sõnul aga põllumehed seda ei usu. Põllumehed kavatsesid vähemalt täna põllumajandusministeeriumi ette ööbima jääda. Läti valitsus tõi Riiga tugevad politsei eriüksused, mis põllumehi jälgivad.

Politsei on võimalike rahutuste mahasurumiseks hästi valmistunud.


Üks protestija ütles Reporterile, et seekord laamendama ei hakata, kuid põllumeestel on kavas üks veoauto pütitäis sõnnikut ministeeriumi ette tänavale laiali laotada.

Viimaste andmete kohaselt on aga meeleavaldus lõppenud. Mae sõnul läks ta pärast uudise videomaterjali Tallinna saatmist põllumajandusministeeriumi ette tagasi ja seal polnud enam ühtegi inimest.

Praeguseks hetkeks on kõik põllumehed oma traktoritega Riiast lahkunud ja mitte miski isegi ei meenuta, et täna oleks seal meeleavaldus aset leidnud. Samuti ei teinud põllumehed teoks oma ähvardust ministeeriumi ette auto pütitäis sõnnikut laotada.

Märksõnad

Tagasi üles