IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Venelaste pingutused Bahmuti viimaste kvartalite nimel on tiibade kaotuse tõttu tähtsusetud (1)

Igor Taro
, Riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Ukraina sõdurid eile rindel Bahmuti lähistel.
Ukraina sõdurid eile rindel Bahmuti lähistel. Foto: LIBKOS/AP/Scanpix

Ukraina kaitsjad jätkavad Vene okupantide survestamist Bahmuti linna ümbruses, kuigi linnas sees jagub anastajatel veel jõudu majahaaval edasiliikumiseks. Üha selgemalt näeb Ukraina ettevalmistusi vastupealetungiks, kuigi hiljutisi taktikalisi rünnakuid ei saa veel päriselt selleks pidada, kirjutab sõjavaatleja ja riigikogu liige Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Luhanski operatiivsuuna põhjaosas Svatove lähistel toimub midagi Kuzemivka küla ümbruses, kuid olukord on ebaselge. Rohkem aktiivsust on jätkuvalt lõuna pool Kreminna metsades. Viimastel päevadel on ukrainlased tugevdanud tulelööke Tšervonopopivka ja Ploštšanka ümbruses, mis raamistavad Kreminna metsa põhjapoolset külge.

Iseenesest on Ukraina väed seal kenasti Vene okupantide läbimurde ohtu neutraliseerinud ning venelastel pole õnnestunud isegi luua eeldusi Lõmani tagasivallutamiseks, mis pidi olema nende talvise pealetungi üks esimesi tulemusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles