El Salvadori massiliste arreteerimiste käigus pandi vangi süütud välismaalased

Copy
El Salvadori võimude poolt vahistatud jõuguliikmed vangis 15. märtsil 2023. aastal.
El Salvadori võimude poolt vahistatud jõuguliikmed vangis 15. märtsil 2023. aastal. Foto: EL SALVADOR'S PRESIDENCY PRESS OFFICE/AFP/Scanpix

José Antonio Potes ja tema lapsepõlvesõber Manuel Castrillón reisid El Salvadori, lootuses leida turvalist, jõukat ja tehnoloogiasõbralikku paradiisi, millest nad olid kuulnud Colombia meedias. Selle asemel vahistati nad riigi massiarreteerimiste käigus ning pandi ilma kohtuotsuse ja süüdistuseta kolmeks kuuks vangi.

El Salvadori president Nayib Bukele kuulutas eelmise aasta märtsis välja «sõja jõukude vastu» ning on seetõttu vahistanud tuhandeid inimesi. Bukelel on riigile ambitsioonikad plaanid ning ta võttis kasutusele riigi valuutana kasutusele Bitcoini, et muuta riik bitcoinile tuginevaks piirkondlikuks jõuks. Krüptoraha kasutamine ning kuritegevuse vastane võitlus on teinud temast Ladina-Ameerika kõige populaarsema liidri ja El Salvadorist sihtkoha nii surfajate kui ka tehnoloogiahuviliste jaoks.

El Salvador on olnud pikalt toime pandud mõrvades maailma edetabeli tipus, kuid Bukele on seda kuvandit üritanud muuta. 11. mail postitas Bukele Twitterisse video, et riigis  ei ole aasta jooksul registreeritud ühtegi mõrva.«El Salvador on täna vaieldamatult kõige turvalisem riik Ladina-Ameerikas,» jutustab dramaatiline hääl videos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles