ÜK ja Holland lubasid luua koalitsiooni lennukite saatmiseks Ukrainale

Copy
Hollandi peaminister Mark Rutte ja Briti valitsusjuht Rishi Sunak kahepoolsel kohtumisel Islandil Euroopa Nõukogu tippkohtumise kõrvalt.
Hollandi peaminister Mark Rutte ja Briti valitsusjuht Rishi Sunak kahepoolsel kohtumisel Islandil Euroopa Nõukogu tippkohtumise kõrvalt. Foto: Alastair Grant / POOL / AFP / Scanpix

Briti peaminister Rishi Sunak ja Hollandi valitsusjuht Mark Rutte lubasid eile luua «rahvusvahelise koalitsiooni» hävituslennukite saatmiseks Ukrainasse.

«Peaminister (Sunak) ja peaminister Rutte leppisid kokku, et nad teevad tööd, et luua rahvusvaheline koalitsioon andmaks Ukrainale õhuvõitluse võimekust, toetades kõigega väljaõppest kuni F-16 lennukite soetamiseni,» ütles Downing Streeti kõneisik avalduses pärast Briti ja Hollandi valitsusjuhi kohtumist Euroopa Nõukogu tippkohtumise kõrvalt Islandil.

Esmaspäeval Suurbritanniat külastanud ja Sunakiga kohtunud Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles, et on väga positiivselt meelestatud «lennukite koalitsiooni» loomise suhtes tema riigi sõjas Venemaaga.

Sunak ütles esmaspäeval, et Suurbritannia valmistub avama lennukooli Ukraina pilootide väljaõpetamiseks.

Prantsuse president Emmanuel Macron teatas omakorda, et Pariis pakub Ukraina pilootidele väljaõpet. Ta välistas samas sõjalennukite saatmise Ukrainasse.

Zelenskõi reageeris eile õhtul Sunaki ja Rutte teatele, nimetades seda «heaks alguseks koalitsioonile».

«Tänan teid kõiki,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles