Mauritaanias vahistati Gaddafi luureülem

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa luureteenistuse tollane ülem Abdullah al-Senussi mullu augustis.
Liibüa luureteenistuse tollane ülem Abdullah al-Senussi mullu augustis. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kriminaalkohtu poolt tagaotsitav Abdullah al-Senussi, Liibüa endise diktaatori Muammar Gaddafi luureülem, arreteeriti Mauritaania pealinnas, teatas täna julgeolekuallikas.

Senussi vahistati ööl vastu tänast Nouakchotti lennujaamas, kuhu ta saabus liinilennuga Casablancast Marokos. Allika sõnul reisis Senussi võltsitud Mali passiga, vahendas AFP.

Rahvusvaheline Kriminaalkohus kuulutas Senussi tagaotsitavaks eelmisel aastal. Haagi tribunali teatel mängis ta keskset rolli Gaddafi-vastaste ülestõusjate jõhkral mahasurumisel Banghazi linnas.

62-aastane Senussi oli ülestõusu järel mitu kuud redus. Julgeolekuallikate sõnul viibis Senussi koos lähikondsetega mõnda aega Nigeris ja Malis.

Novembris teatas Liibüa uus valitsus, et võttis Senussi vahi alla, kuid ühtegi fotot temast pole sellest hetkest alates avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles