Moskvas peeti kinni kümneid opositsiooni meeleavaldajaid

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene politseinike valveahelik eelmisel laupäeval, 10. märtsil Moskva kesklinnas toimunud opositsiooni meeleavaldusel.
Vene politseinike valveahelik eelmisel laupäeval, 10. märtsil Moskva kesklinnas toimunud opositsiooni meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Vene politsei pidas täna Moskva kesklinnas kinni kümneid opositsiooni meeleavaldajaid, kes üritasid korraldada sanktsioneerimata demonstratsioone poliitiliste aktivistide vangistamise vastu.

Politsei sekkus, kui Puškini väljakul plakateid hoidnud protestijatega liitusid opositsiooni juhid Boriss Nemtsov ja Sergei Udaltsov, vahendas AFP riikliku uudisteagentuuri RIA Novosti teadet.

Nemtsov ütles varem, et miitinguks ei ole ametlikku luba vaja, sest tegemist oli seadusliku avaliku kohtumisega duumasaadiku Gennadi Gudkoviga erakonnast Õiglane Venemaa.

Nemtsov kuulutas aktsiooni välja, et nõuda poliitvangide, teiste seas sel nädalal viieks aastaks vangi mõistetud ärimees Aleksei Kozlovi, vabastamist.

Algselt oli miitingu eesmärgiks nõuda aga Udaltsovi vabastamist. Liikumise Vasakrinne radikaalsele juhile mõisteti üleeile 10-päevane arest politsei korralduse eiramise eest, kuid ta lasti eile õhtul ootamatult vabaks. Udaltsovi karistust vähendati 1000-rublaseks (26 eurot) trahviks.

Mitusada demonstranti arvustas miitingul ka laimavat dokumentaalfilmi, mida üleeile näitas telekanal NTV. Film süüdistas opositsiooni inimestele raha maksmises, et nood miitingutele kohale tuleks. Homme kavatsevad aktivistid korraldada protesti NTV hoone juures.

Lisaks Nemtsovi miitingul kinnipeetutele teatas Moskva politsei, et arreteerisid täna veel enam kui 20 inimest, kes Kremli juures samuti sanktsioneerimata meeleavaldust üritasid pidada. See aktsioon oli suunatud keskkonnaaktivistide vahistamise vastu.

Hiljuti mõisteti 10 päevaks vahi alla kaks aktivisti, kes uurisid ebaseaduslikke ehitustöid Krasnodari krais, kus kahe aasta pärast toimuvad Sotši olümpiamängud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles