Oleme seda intervjuud portaali Rus.Postimees jaoks oodanud palju kuid. Meie vestluskaaslane ei keeldunud suhtlemast, kuid tal on väga tihe ja ettearvamatu töögraafik. Ukraina sõjaajakirjanik Jevgeni Maloletka on aastaid jäädvustanud elu kõige kohutavamaid külgi. Rääkisime temaga sellest, mida tähendab olla sõjafotograaf.

Jevgeni Maloletka on oma karjääri jooksul jäädvustanud tuhandeid raskeid eluhetki. 2013. aastal fikseeris ta Maidanil toimunud sündmusi, mille eest protestijad laiali ajanud politseinikud murdsid tal käeluu ja lõhkusid kaamera. Pärast sõja algust Donbassis sõitis ta pildistama elu Donetski ja Luhanski oblasti okupeeritud aladel ja oli 2020. aasta jaanuaris tunnistajaks valitsusvastastele meeleavaldustele Kasahstanis.

Venemaa Ukrainasse sissetungi alguses läks Maloletka koos kolleeg Mstislav Tšernoviga Mariupolisse ja osutus koos elanikega olema ümberpiiratud linnas. 9. märtsil viskas Vene sõjalennuvägi pomme Mariupoli linnahaigla sünnitusmajale. Maloletka Associated Pressi jaoks jäädvustatud kaadrid ohvritest ja purustustest pärast seda õhurünnakut levisid üle maailma.

Kommentaarid
Copy