DER SPIEGEL Millal lõpetab Vladimir Putin eksperimendi nimega «Prigožin»?

Copy
Näomaskid Peterburi suveniiripoes. Jevgeni Prigožini mask on Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Valgevene diktaatori Aljaksandr Lukašenka maski vahel
Näomaskid Peterburi suveniiripoes. Jevgeni Prigožini mask on Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Valgevene diktaatori Aljaksandr Lukašenka maski vahel Foto: Dmitri Lovetski / AP / Scanpix

Wagneri palgasõdurid toetavad autoritaarsete riikide juhte Malist Süüriani ja on Ukrainas Bahmuti lahingute keskmes. Wagneri grupi juht Jevgeni Prigožin on seni president Putini toetust nautinud, ent see ei pruugi nii jääda.

Venemaa erasõjafirma Wagner juhi Jevgeni Prigožini õudne ulgumine Bahmutis Wagneri sõdurite laipade keskel varjutas kogu 9. mai Moskva sõjaväeparaadi pidustuste soovitud efekti. Wagneri palgaarmee juhi videosõnavõtt oli nagu episood õudusfilmist, kirjutas Saksamaa nädalaleht Der Spiegel hiljuti.

Pimedas öös seisab kiilas mees ja kriiskab Vene sõjaväe juhtkonna poole sajatusi. Sõjaväeparaadi eel sotsiaalmeedias vahendatud videos karjub Prigožin, et Bahmutis tapetud sõdurite veri jääb kaitseminister Sergei Šoigu ja Ukraina sõjas osalevate vägede juhi Valeri Gerassimovi kätele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles