SANKTSIOONIMURDJAD Kasahstani ettevõtted aitavad Venemaa sõjamasinat elus hoida (6)

Postimees
Copy
Sõjaväeparaadil Moskvas 9. mail 2023. Venemaa presidendi Vladimir Putini kõrval on Kasahstani president Kasõm‑Žomart Tokajev ja temast vasakul äärel Usbekistani president Šavkat Mirzijojev.
Sõjaväeparaadil Moskvas 9. mail 2023. Venemaa presidendi Vladimir Putini kõrval on Kasahstani president Kasõm‑Žomart Tokajev ja temast vasakul äärel Usbekistani president Šavkat Mirzijojev. Foto: Gavriil Grigorov / APSCANPIX

Mitme rahvusvahelise meediaväljaande ühise ajakirjandusliku uurimistöö tulemused näitavad, et Venemaa on Kasahstani kaudu varustanud ennast droonide ja pooljuhttehnoloogias vajalike mikrokiipidega, vahendas sõltumatu venekeelne uudisteportaal Meduza eile.

Venemaa ostab Kasahstani kaudu iga kuu miljonite dollarite väärtuses droone ja mikrokiipe, selgus iStoriesi, Der Spiegeli ja üleilmse uurivate ajakirjanike võrgustiku OCCRP ühisest uuringust ja analüüsi tulemustest.

Uurimise käigus tuvastati, et pärast Ukraina agressioonisõja algust 2022. aasta kevadel loodud Kasahstani ettevõte Aspan Arba on olnud üks suurimaid droonide tarnijaid Venemaale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles