EUROOPA NARKOPOLIITIKA ⟩ Saksamaa loobus kanepi legaliseerimise plaanist

Postimees
Copy
Saksamaa lipp, millele on trükitud kanepileht. Kanepi legaliseerimist toetaval meeleavaldusel Berliinis, 22. aprillil 2020. aastal.
Saksamaa lipp, millele on trükitud kanepileht. Kanepi legaliseerimist toetaval meeleavaldusel Berliinis, 22. aprillil 2020. aastal. Foto: Jochen Eckel/IMAGO/SCANPIX

Saksamaa valitsus plaanis käesoleval aastal kanepi legaliseerimist, kuid otsustas pärast Brüsseliga konsulteerimist käiku vahetada, kirjutas The Economist eile.

Saksamaa tervishoiuminister Karl Lauterback (Sotsiaaldemokraatlik Partei) oli aasta alguses veel kanepi legaliseerimises kindel. Nüüd soovitakse lubada üle 18-aastastel Saksa kodanikel kanepit kodus oma tarbeks kasvatada ja moodustada ka kanepikasvatusega tegelevad n-ö sotsiaalseid klubisid, kuid kanepi müük jääb jätkuvalt keelatuks.

Mitte keegi ei saa aru, miks sakslased oma esialgseid kanepi legaliseerimise plaane muutsid, ütles The Economistile Hollandi Euroopa Parlamendi liige Dorien Rookmaker, kes osaleb europarlamendi narkopoliitika töörühmas. Tõenäoliselt on Ukraina sõda võtnud Saksa valitsuselt isu narkopoliitikaga tegeleda, sest sõja kõrval tundub see tähtsusetu teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles