Saksa politsei uurib Vene pagulaste võimalikku mürgitamist

Copy
Berliini politsei. Foto on illustratiivne.
Berliini politsei. Foto on illustratiivne. Foto: IMAGO/Andreas Friedrichs / Scanpix

Saksa politsei algatas uurimise seoses paguluses elavate venelaste võimaliku mürgitamisega, kaks inimest teatas terviseprobleemidest pärast Berliinis toimunud Vene teisitimõtlejate kohtumist.

«Uurimine on algatatud,» ütles Berliini politsei kõneisik, kinnitades ajalehes Die Welt ilmunud artiklit.

Vene uuriva ajakirjanduse väljaanne Agentstvo kirjutas sel nädalal, et kahel 29.-30. aprillil Berliinis toimunud Vene dissidentide kohtumisel osalenud inimesel tekkisid terviseprobleemid.

Kohtumise korraldas Kremli kriitik endine oligarh Mihhail Hodorkovski.

Üks osaleja, hiljuti Venemaalt lahkunud ajakirjanik, teatas kohtumise ajal terviseprobleemidest, mis tema sõnul võisid tekkida juba varem.

Agenstvo andmetel pöördus ajakirjanik Berliini Charite ülikoolihaiglasse, kus pärast mürgitamist raviti ka Vene opositsioonitegelast Aleksei Navalnõid.

Teine osaleja, kellel tekkisid terviseprobleemid, oli Ühendriikides tegutseva vabaühenduse Free Russia Foundation juht Natalia Arno, kes lahkus Venemaalt kümme aastat tagasi.

Arno osales Berliini kohtumisel ja sõitis sealt edasi Prahasse, kus tal tekkisid sümptomid ja kus ta avastas, et tema hotellituppa oli sisenetud, kirjutas Agenstvo.

Järgmisel päeval Ühendriikidesse sõitnud Arno võttis USAs ühendust haigla ja võimudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles