Venemaa võtab enne 2015. aastat ette 20 kosmoseprojekti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelaste plaanide hulgas on ka ekspeditsioon Kuule.
Venelaste plaanide hulgas on ka ekspeditsioon Kuule. Foto: SCANPIX

Vene kosmoseagentuur Roskosmos ei kavatse loobuda oma kavatsustest uurida planeete ja teisi astronoomilisi objekte päikesesüsteemis ja universumis, teatas agentuur üleeile.

Roskosmose pressiesindaja sõnul on Vene riiklikus kosmoseprogrammis aastateks 2006-2015 ette nähtud umbes 20 uurimisprojekti.

Esindaja kommenteeris vastuseks meediateateile, et agentuuril on kavas vähendada oma ambitsioonikaid projekte, peamiselt päikesesüsteemi planeetide uurimise arvelt.

«Plaanide hulgas on ka ekspeditsioon Kuule,» ütles esindaja ja lisas, et mitme teise planeedi uurimise projektid on alles arendusjärgus.

Lisaks on vene teadlastel käimas mitu eksperimenti, mille uurimisseadmed on paigutatud USA kosmoseagentuuri NASA ja Euroopa kosmoseagentuuri ESA ühisele kosmoselaevale, mis uurib Marssi, Veenust ja Kuud, lausus ta.

Samas on tema sõnul mitu projekti lükkunud ka edasi ning tulevad päevakorrale taas pärast 2015. aastat, arvestades Venemaa Teaduste Akadeemia prioriteete.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles