Allikas: Biden esitab NSA ja küberväejuhatuse juhiks õhujõudude kindrali

Copy
USA kindralleitnant Tmothy Haugh, kes on president Joe Bideni valik riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) ja küberväejuhatuse juhi kohale.
USA kindralleitnant Tmothy Haugh, kes on president Joe Bideni valik riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) ja küberväejuhatuse juhi kohale. Foto: USA õhujõud / AP / Scanpix

USA president Joe Biden on valinud riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) ja küberväejuhatuse uueks juhiks õhujõudude kindralleitnandi Timothy Haughi, ütles asjaga kursis allikas eile.

Allika sõnul saati Biden sel nädalal õhujõududele vastavasisulise teate.

Alates 2018. aasta maist NSAd ja küberväejuhatust juhtinud armeekindral Paul Nakasone lahkub ametist ilmselt sel aastal. Haugh on praegu tema asetäitja.

Ametisse kinnitamise korral hakkab Haugh juhtima USA jõupingutusi tugevdada Ukraina küberjulgeolekut ja jagada infot Ukraina üksustega, mis võitlevad Venemaa agressiooni vastu. Ta juhib ka programme avastamaks ja peatamaks välismõjusid ja sekkumist USA valimistesse.

Samuti asub ta juhtima jõupingutusi võitluses nende küberkurjategijatega, kes korraldavad lunavararünnakuid USA erinevate valdkondade vastu.

Bideni valikust teatas ka väljaanne Politico.

Haughi esitamine nii NSA kui ka küberväejuhatuse juhiks peegeldab Valge Maja kavatsust hoida mõlemad organisatsioonid ühe isiku juhtida.

Mõned kõrged vabariiklased on pikka aega soovinud need kaks ametikohta lahutada, öeldes, et mõlemad organisatsioonid on piisavalt tähtsad vajamaks täiskohaga juhti.

Nakasone on märkinud, et praegune süsteem annab talle ja ka tulevastele juhtidele tõhusamalt ligipääsu suurematele volitustele.

Bideni administratsioon moodustas eelmisel aastal ka väikese töörühma, et vaadata üle juhtimisstruktuur. Töörühm toetas praegust süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles