VIDEOD HÄVITUSLENNUKITEST ⟩ Ukraina F-16 pilootide väljaõpe Ühendkuningriigis algab lähiajal

Copy
Portugali F-16 hävituslennukid. Foto on illustratiivne.
Portugali F-16 hävituslennukid. Foto on illustratiivne. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Scanpix

Ühendkuningriik alustab esimesena Ukraina pilootide baaskoolitust Lääne lennukite, eelkõige USA F-16 lennukite juhtimiseks, teatas ajakiri Foreign Policy viitega Briti valitsusametnikule.

«Tegemist on baaskoolitusega Ukraina pilootidele, kes on seejärel valmis F-16 (või mõne muu lennuki) eriväljaõppeks,» ütles ametnik ja märkis, et selle läbib umbes 20 ukrainlast.

Ukraina lendurite koolitamisega on valmis liituma Holland. Kaitseminister Kajsa Ollongren ütles parlamendile saadetud kirjas, et sõjavägi on valmis alustama Ukraina pilootide koolitamist üsna pea. Ka Norra teatas valmisolekust selles protsessis osaleda, kirjutab väljaanne.

USA kaitseministeeriumi pressiesindaja Pat Ryder kinnitas kolmapäeval, et Ukraina pilootide koolitamises osaleb ka USA, kuid Euroopas. «F-16 kohta võin öelda, et koolitus toimub väljaspool Ukrainat, Euroopas asuvatel objektidel,» lausus ta.

«Millal see väljaõpe algab, kuidas neid lennukeid võimaldatakse, kes neid annab – nendes küsimustes jätkame tööd meie rahvusvaheliste partneritega,» lisas Ryder.

Tema sõnul võib koolitus alata paari järgmise nädala või kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles