Europol: vägivaldsele Balkani kurjategijate jõugule tehti lõpp

Copy
Käerauad, foto on illustratiivne.
Käerauad, foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Horvaatiast koordineeritud rahvusvahelises politseioperatsioonis lammutati Lääne-Balkani riikidest pärit kurjategijate väga vägivaldne jõuk ja vahistati 37 inimest, teatas neljapäeval Europol.

Jõuk oli peamiselt seotud ulatusliku uimastite ja tulirelvade kaubitsemisega üle kogu Euroopa, teatas Euroopa Liidu politseiametkond.

«Juurdluse käigus vahistati kokku 37 kahtlusalust, sealhulgas jõugu juht – Bosnia ja Hertsegoviina kodanik, keda Europol peab suure väärtusega sihtmärgiks ja kes kannab praegu Itaalias nelja-aastast vanglakaristust,» seisab Europoli avalduses.

Jõugujuhti kahtlustatakse selles, et ta organiseeris oma alluvatele trellide tagant korraldusi andes narko- ja relvaäri, lisas Europol.

Neljapäeval korraldati Horvaatias, Sloveenias, Bosnias, Hollandis, Itaalias, Belgias ja Saksamaal üheaegselt rida haaranguid jõugu arvatavate liikmete vastu.

Koos vahistamistega konfiskeeris politsei umbes 148 000 eurot (159 000 dollarit) sularaha, 18 tulirelva, sealhulgas kaks kuulipildujat, ja 500 grammi trotüüli detonaatoritega.

Politsei saagiks langes ka 15 kilo kokaiini, 11 kilo heroiini ning hulgaliselt amfetamiini, marihuaanat ja hašišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles