ÜLEVAADE ⟩ Moskvas kortermaju tabanud droonid tõid sõja venelaste elutuppa (4)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Tööline vaatab üle kahjustusi, mille tekitas droonirünnak eile ühele Moskva kortermajale. 
Tööline vaatab üle kahjustusi, mille tekitas droonirünnak eile ühele Moskva kortermajale. Foto: KIRILL KUDRJAVTSEV/AFP/SCANPIX

Esimest korda 15 sõjakuu jooksul langes Moskva eile ulatusliku droonirünnaku alla, mis vigastas kergemalt paari inimest ja põhjustas elumajadele väiksemaid purustusi.

Drooniparv kerkis eile varahommikul Venemaa pealinna ümbrusesse ja selle kõige jõukamate piirkondade, sealhulgas Rubljovka lähedusse, kus elab president Vladimir Putin ja paljud teised eliidi liikmed. Sotsiaalmeedias ringlevailt videoilt oli näha, kuidas üks madallennul droon plahvatas põllu kohal ning teised tiirutasid linna lääne- ja edelaosas era- ja kortermajade ümber. Samuti jäädvustati, kuidas Pantsir-raketisüsteem tulistas Moskva lähedal sihtmärki.

Kuigi Vene kaitseministeerium väitis, et rünnakus kasutati kaheksat drooni, mis kõik tulistati alla või suunati elektrooniliste tõrjevahenditega kavandatud sihtmärkide juurest eemale, teatasid julgeolekuametites allikaid omavad Telegrami-kanalid, et tegelikult koosnes Moskvat rünnanud drooniparv enam kui 30 mehitamata õhusõidukist. Vene võimud ei täpsustanud, mis oli nende hinnangul rünnaku tegelik sihtmärk, kirjutas The New York Times.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles